De UFC 218 prelims preview

Aight so yo,

Aankomend weekend is er weer een monster UFC event, UFC 218. Nederlander Alistair Overeem neemt het op tegen de Francis Ngannou uit Kamaroen, de titel voor meest gewelddadige mens op aarde staat op het spel in een gevecht tussen Eddie Alvarez en Justin Gaethje en de featherweight titel krijgt een rematch tussen Aldo en Hollaway.

Maar voordat het PPV spectakel van start gaat is er nog een fox sports gedeelte en ook daar staan er vier hele gruwelijke gevechten op het menu.

Woman’s strawweight fight: Felice ‘Lil Bulldog’ Herrig vs Corney ‘Cast Iron’ Casey

Felice Herrig heeft eindelijk haar vorm te pakken. Na haar verlies tegen Paige van Zant heeft ze een sportpsycholoog in arm genomen. De resultaten spreken voor zichzelf want in haar laatste drie gevechten maakt ze eindelijk haar potentie waar. Herrig was altijd een oké vechter.. rond de top 10-15 van de divisie maar nu is haar grapplen op het niveau van haar staande werk en houdt haar cardio het drie rondes vol. Tegen Van Zant hield haar lichaam het na éen ronde vechten het voor gezien maar in haar laatste pot tegen Justine Kish wist ze tot diep in de derde ronde haar tegenstander dusdanig ongemakkelijk te maken.

Corney Casey wist in haar laatste gevecht de hype train te stoppen omtrent Jessica Aguilar. Ze is weer terug na een kleine schermutseling met de atletische commissie van Texas, waar ze ten onrechte beschuldigd werd van doping. Echt onterecht, dus niet Jon Jones or Yoel Romera ‘onterecht’.

Met Rose Namajunas als nieuwe kampioen van de divisie ligt er voor iedere meid die een goede winstreak kan opbouwen een kans. Niet dat de winnaar van dit gevecht gelijk een shot krijgt maar de divisie is helemaal open voor nieuw bloed in de top 5. Ik denk dat Felice Herrig de winst pakt via een decision.

Lightweight fight: David Teymur vs Drakkar Klose

David Teymur is een Zweedse vechter die excelleert in het staande werk. In zijn laatste pot nam hij het op tegen de onorthodoxe striker Lando Vannata en kwam als winnaar uit de bus. In dit gevecht liet hij niet alleen zijn kickboks talent zien maar ook zijn steeds ontwikkelende grappling game met een paar goed getimede takedowns.

Zijn tegenstander van aankomende zaterdagavond is de Amerikaan Drakkar Klose. Zover ik weet is hij de typische ‘wrestle-boxer’ combinatie die zo ontzettend effectief is gebleken in het verleden. Zijn laatste partij was tegen de Britse Marc Diakiese toen er best wel wat hype achter hem zat. Die partij heeft hij met een split decision gewonnen en liet een paar gruwelijke leg kicks zien waarmee hij in ronde 1 al de partij naar zich toe wist te trekken.

De Zweed zal het staand proberen te houden en de Amerikaan zal daar mee instemmen totdat hij merkt dat hij het op de voeten niet zal kunnen winnen. Dan wordt het een strijd om de takedown, kan Klose de afstand closen en Teymur naar de grond werken en houden of houdt de Zweed afstand en geeft hij hem drie rondes lang jabs en leg kicks.. Ik denk dat het precies zo uitpakt. David Teymur via Decision

Welterweight fight: Alex ‘Cowboy’ Oliveira en Yancy Medeiros

Deze twee vechters hebben een enorme wisselvallige carrière tot nu toe. In het ene gevecht ziet Cowboy eruit alsof hij de top 5 problemen kan geven en de andere keer mist hij zijn gewicht en haalt de toorn van het publiek over zich heen met zijn gedrag. Het is een inspirerend verhaal, een jongen die van letterlijk niets komt, verslaafd was en zijn passie vind in het bereiden van stieren en mma-vechten en uiteindelijk zijn familie uit de brand helpt.

Yancy Medeiros vocht eerst een gewichtsklasse lager waar hij een mid-tier action fighter was. Net niet in de top 15 maar al zijn partijen waren must see TV maar hij had altijd problemen met het behalen van zijn gewicht en zag eruit alsof zijn ziel niet meer in het lichaam was tijdens het inwegen. Tegenwoordig vecht hij een gewichtsklasse hoger, op 170 en daar is hij 2-0 met 2 finishes.

View post on imgur.com

In hoeverre deze twee richting de top 15 gaan dat valt niet te voorspellen maar dit is wel een gevecht dat vuurwerk garandeert. Alleen heeft Oliveira laten zien in zijn laatste partij echte KO power te bezitten, niveautje ‘ga daar maar liggen met je gezicht op de vloer’ en Medeiros is daar om geraakt te worden. Maar dit is wel puntje van je stoel-werk zolang het duurt. Alex ‘Cowboy’ Oliveira met KO in de tweede ronde

Lightweight fight: Charles ‘Da Bronx’ Oliveira vs Paul ‘The Irish Dragon’ Felder

Oliveira is een frustrerende vechter om fan van te zijn. Zijn MMA-grappling is van het hoogste niveau, hij is niet bang om vanaf zijn rug te vechten dus hij gooit de meest gekke flying kicks and knees. Alleen hij is een 155 vechter die zichzelf verhongerd naar 145 en het met regelmaat NIET haalt. In zijn laatste partij won hij van voormalig Bellator kampioen Will Brooks met een imposante choke en in plaats van te beseffen dat hij hoort te vechten op 155 waar zijn lichaam gewoon goed functioneert wilt hij weer naar beneden.

Gelukkig luistert de UFC niet naar hun atleten en in dit geval is dat positief want deze partij gaat beslecht worden op lightweight. Hij neemt het op tegen Paul Felder, een goede muay thai striker die in zijn laatste partijen de rust heeft gevonden. Waar hij bijvoorbeeld tijdens zijn partij tegen Barboza elke klap die hij ontving terug wilde geven en zichtbaar gefrustreerd werd als het niet lukte is hij tegenwoordig rustiger en kiest hij zijn strikes goed uit. Hij is enorm creatief met het opzetten en het gooien van ellebogen en zo heeft hij ook zijn laatste twee partijen gewonnen.

Het eeuwenoude UFC cliché van striker vs grappler is nu ook weer aan de orde. Als Oliviera het naar de grond kan krijgen, en hij is gek genoeg om guard te springen dan is de vraag of Felder alles op een rijtje heeft qua defensie. En blijft het staand dan kan Felder zijn gameplan uitoefenen. Ik vind Felder een toffe vechter alleen denk ik toch dat Oliveira er tijdens een scramble toch een of andere submission uit zijn hoge hoed tovert. Charles ‘Da Bronx’ Oliveira via submission

Al met al dus een hele rits gewelddadige mooie partijen op een rijtje en een goede opwarmer voordat het PPV gedeelte van UFC 218 losbreekt! UFC 218 is via Fox Sports 4 te bekijken op de nederlandse televisie en het begint om zondagochtend 4:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *