De UFC 211 prelims preview

Aight so yo,

Het vorige UFC event is alweer drie weken geleden en hoewel Swanson VS Lobov een vermakelijke card was, was het qua starpower een beetje povertjes. Dat zullen ze over UFC 211 van aankomend weekend nooit zeggen.

Twee titelgevechten, drie eventuele #1 contender fights en ook op de prelims staan er top-tier vechters klaar om de ladder weer te beklimmen. Een geweldige card dus om eens lekker over te schrijven. In deze blog zal ik de Fox Sports prelim gevechten onder de loep nemen.

Lightweight gevecht tussen #3 Eddie Alvarez en #9 Dustin Poirier

Toen dit gevecht werd aangekondigd riepen 75% van alle UFC liefhebbers die in 2016 fan werden.. ‘they cant take the left hand shot!’ maar het is inderdaad zo… Dit is battle tussen de slachtoffers van Conor Mcgregor. Conor deed er 8 minuten over om Alvarez TKO te slaan en hij vond de slaap van Poirier binnen de twee minuten. Maar om ze daar op af te rekenen zou onzin zijn.

live reactie van Conor die bovenstaande alinea leest

Ze zijn allebei formidabele atleten. Poirier gaf de huidige featherweight (interim)kampioen Max Holloway zijn eerste los en had het beste gevecht in 2012 met ‘The Korean Zombie. En sinds Poirier in de lightweight klasse vecht is hij een stuk actiever en succesvoller. Hij is natuurlijk KO gegaan tegen Michael Johnson maar tegen Jim Miller in zijn laatste gevecht liet hij zien dat hij nog steeds een van de meest vermakelijkste vechters is in de UFC.

Alvarez zijn wikipedia pagina is een compilatie van toppers in de divisie. Zowel binnen als buiten de UFC. Hij vocht in het Japanse DREAM en was een van de eerste sterren in Bellator waar hij samen met Michael Chandler twee klassieke gevechten heeft neergezet.

Toen hij met veel fanfare wegging bij Bellator en kwam vechten bij de UFC versloeg hij achtereenvolgend de laatste Strikeforce kampioen, de laatste WEC kampioen en het eindigde met het veroveren van de titel in de UFC van Rafael Dos Anjos. En toen kwam UFC 205 waar hij werd vernederd door een Ierse gozer.

Alvarez staat nog nummer drie in de rankings maar of hij daadwerkelijk die plek verdiend is twijfelachtig. Dat hij een van de meest imposante CV’s heeft dat staat buiten kijf maar hij heeft tot nu toe in de UFC nog niet alles van zijn kunnen laten zien. Of hij het tegen Poirier waar kan maken, ik ben benieuwd!

Middleweight gevecht tussen #9 Krzysztof Jotko en Dave Branch:

Jotko is een Poolse vechter die stilletjes een winstreak heeft opgebouwd van vijf gevechten en hoewel het niet de meest herkenbare namen zijn is het toch een verdiensten in de drukke en talentvolle middleweight divisie van de UFC.

Dave Branch werd door Paul Harris gesubmit in 2011 en mocht zijn biezen pakken. Na een paar regionale gevechten te hebben aangenomen, waaronder een decision loss tegen Rumble Johnson kwam hij uit bij ‘The World Series of Fighting’ (WSOF) waar hij 10 gevechten lang ongeslagen bleef, de light-heavyweight en de middleweight titels pakte en ze meermaals verdedigde. En nu is hij terug op zijn oude nest, de UFC.

Gezien het talent aan de top van de divisie en met de kampioen die liever tegen 170’ers wilt vechten als de top jongens is een titelgevecht voor deze twee nog niet aan de horizon maar de winnaar maakt zeker een stap in de goede richting.

Jotko is nog maar 27 dus als hij deze verliest kan hij zich opnieuw opvechten. Branch die is 35 en hoewel hij is de vorm van zijn carrière is, is dit toch wel de laatste kans voor hem om de ladder te beklimmen.

Featherweight gevecht tussen Chas ‘the scrapper’ Skelly en Jason ‘Hick Diaz’ Knight:

Skelly is een worstelaar pur sang en hij vind het heerlijk om je tegen de kooi aan te drukken, naar de mat te sleuren en je het leven daar onaangenaam te maken met ellebogen. Hij is heel actief met het passeren van de guard en het zoeken naar submissions. In zijn gevecht met chaos-bringer Maximo Blanco was hij Blanco voor met een flying kick en in de scramble die ontstond uit twee vliegende trappen pakte hij een guilotine en switchte hij naar een anconda choke en was het night night voor Blanco… een bonus en een gevecht van 17 seconden.

De fans noemen Jason Knight gekscherend ook wel Hick Diaz vanwege zijn accent en zijn stijl van vechten. In zijn laatste gevecht op de grote FOX submitte hij Alex Caceres nadat hij drie minuten lang de rug had. En hem geen enkele ruimte gunde.

Het zijn dus allebei getalenteerde grapplers en ik ben ook heel benieuwd hoe de scrambles er uit gaan zien. Skelly die vind het geen probleem om guard te pullen als hij denkt iets te hebben maar als hij het verkeerd inschat en eindigt met Knight op zijn rug… dan moeten we maar zien of hij ook weet te ontsnappen.

Voor de rankings zal dit gevecht niet veel uitmaken. Op dit moment staan ze allebei niet in de top 15 maar een finish(ze zijn allebei niet ongeslagen maar hebben nog nooit getikt of KO gegaan) kan een boost geven in hun positie binnen de UFC featherweight divisie.

Lightweight gevecht tussen Marco Polo Reyes en James Vick:

James Vick kwam op bij ‘The Ultimate Fighter Live’ en heeft een gevaarlijk submission game die hij traint met Lloyd Irvin en hij traint daar, ondanks alle controverse, nog steeds.

Reyes is trotse Mexicaanse vechter die onderdeel was van ‘The Ultimate Fighter Latin America’ en hij is ongeslagen in de ufc met 2 KO’s en een split decision overwinning.

Het hele event is in Texas waar James Vick vandaan komt dus de kans is groot dat de UFC hoopt op een thuisoverwinning.

Dat zijn de prelims die zaterdagavond/zondagochtend live worden uitgezonden. waarschijnlijk zo rond een uur of 1:30 of 2:00 zal het beginnen. Heb je reacties, opmerkingen of commentaar laat een comment achter.

De preview het PPV gedeelte komt eerdaags ook online.

3 thoughts on “De UFC 211 prelims preview”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *