Grappling diary 2014: week 3 en 4 | De verdraaide knie

Aight so yo, ik heb week 3 en 4 aan elkaar geplakt vanwege het lage aantal lessen die ik heb gevolg in die periode. De reden van mijn absentie was een knieblessure, die ik maandags heb opgelopen, ik ben nog 2 keer wezen kijken maar het begon toen toch heel erg te kriebelen, ik ben deze week(week 5 (de week van 27 januari) weer begonnen.

Luta livre

13 januari
19:00 – 20:30

We lagen wederom met een kleine groep op de mat, na wat rekken en strekken waar de focus lag op flexibiliteit was het tijd voor wat technieken. We deden veel submissions vanuit de guard, armbars, kimura’s, guillotines, omoplatas en triangles, en hoe je die aan elkaar kan chainen. Mislukt de armbar, probeer een triangle, mislukt die, probeer een omoplata.

Het sparren was erg gericht op de technieken die we hadden behandeld, 1 iemand lag guard en moest gaan voor submissions en de ander moest passeren en als je gepasseerd werd dan moest je omwisselen. Op een gegeven moment werd het vooral open guard werk en ik denk dat ik tijdens een van die manoeuvres mijn knie heb verdraaid want toen ik de dag erna wakker werd kon ik amper nog lopen.

Mixed Martial Arts

15 januari
20:00 – 21:30

Ik was naar deze les heen om te kijken, m’n kniee deed nog te zeer om mee te doen. Er lag een grote groep op de mat met veel verschil in niveau dus het was leuk om te bestuderen hoe iedereen het deed en waar het eventueel fout ging. In Heerhugowaard is het nog steeds cross side maand en de focus van deze les lag op escapes.

Terwijl ik aan de kant zat merkte ik dat ik heel erg aan het letten was op nuances in de techniek, de plaatsing van een voet om leverage te creëren of het belang van het pakken van een goeie underhook .Hoewel ik deze dingen niet fysiek heb kunnen toepassen heb ik wel het gevoel dat ik er wat van heb geleerd.

grapple

Het sparren was leuk om te kijken, voor m’n neus lagen de 2 meest geskillde dudes dus het was erg tof om te zien hoe die bezig waren op hoog niveau te grapplen.

Mixed martial Arts

22 januari
20:00 – 21:30

Nog steeds last van die verdraaide knie, maar ik had wel zin om wat te leren en het kijken was vorige keer bevallen dus ik ging weer heen. Deze keer was er een kleine groep, 5 jongens, 2 blauwe banders, 1 beginner en 2 beginnelingen. De warm-up was heel zwaar, ik zat aan de zijkant en begon al te zweten. Sprinten, springen, rollen, alles kwam voorbij.

Vanwege de grootte van de groep, en de ervaring ging deze les meer over basis bewegingen en dan vooral vanuit de guard. Het bewegen van de heupen tijdens een sweep of het omhoog gooien ervan tijdens een triangle of armbar. Het was leerzaam om te zien hoe de beginnelingen ermee stoeide en hoe de leraar ze tips gaf om het goed te doen.

Daarna was het sparren, en dat was erg tof om te zien. Een van de nieuwelingen was erg sterk met een achtergrond in worstelen en oud marinier maar hij werd alle kanten oprolt door de blauwe bander met wie hij aan het sparren was.

2 thoughts on “Grappling diary 2014: week 3 en 4 | De verdraaide knie”

  1. Was weer leuk om te lezen mam en inderdaad van aan de kant kijken leer je ook veel maar het doen is het beste.
    Goed je afgelopen woensdag weer op De mat te zien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *