Voorbeschouwing van het Punchout event van 22-1-12


Aight so yo,

Aankomende zondag, 22 januari, is het wederom tijd voor de verbale gladiatoren om ten strijden te trekken voor de druifetende youtubers en bierdrinkende zaal en dat terwijl de juryleden liggen op een divan met kramp in hun duimen. Het is weer tijd voor Punchout Battles. De eerste van het jaar 2012 en de laatste kans voor de deelnemers om punten te scoren voor het algemeen klassement waar het finale schema op gebaseerd is. Daarnaast is deze editie ook de introductie van de beat battles, waar producers strijden tegen elkaar met kicks, snares en hi hats.

Omdat ik geen verstand heb van beats zal ik mijn onwetende gebrabbel erover jullie besparen en zal ik m’n pijlen richten op de battles en wat ik er van verwacht en wel te beginnen met een van twee twee vs twee battles:

Waldo en Zuiderstorm vs Najih en Vieze Fraasie

De terugkeer van view kanon en fan favoriet Najih na een afwezigheid van een lange tijd, hij teamt op met z’n broeder Vieze Fraasie en samen nemen ze het op tegen POB en battle Veteraan Waldo die samen in een team zit met Zuiderstorm. Dit wordt zuiderstorm z’n 3e POB battle en zn eerste 2vs2. Waar Najih en Frazy al een jarenlange vriendschap, een gefakte beef en een muziekale samenwerking op zak hebben zijn Zuiderstorm en Waldo relatief onbekende van elkaar, ze kennen elkaar via Punchout Battle events.  Het wordt dus dope om te zien hoe deze verschillende samenwerkingsvormen tegen elkaar gaan clashen.

Foo en Apnormaal vs Jason Bourne en Veasum

Vrienden die elkaar hebben kennen bij freestyle battles en optredens in en rondom haarlem versus vrienden die elkaar hebben gevonden via een internet forum. Foo heeft de winst tegen Killer op z’n CV mogen zetten en Apnormaal had een carrière performance versus insayno en verbaaste vriend en vijand met zijn performance in die battle. Jason daarentegen beleefde zijn dieptepunt in zijn battle vs KWIS waar hij genadeloos ten onderging en chokete, ook zijn team maat Veasum had niet de performance waar hij op hoopte tegen zijn laatste tegenstander Jeronimo. Hij sleepte wel de winst binnen maar alles behalve indrukwekkend. Maar beide teams hebben we nog niet in het 2vs2 format gezien dus ik ben benieuwd hoe ze de wordplay stijl van de ene(foo/jason) combineren met de ietswat agresieve stijl van de andere (ap(zoals vs insayno)/veasum)

Shiike vs De Consequentie

pffffff! Er moet wel iets fout gaan wil dit niet een classic battle worden. Hoewel shiike verloor van challamang zette hij met zijn 3e ronde vs hem een van de indrukwekkendste rondes neer in punchout en dat is vanaf nu de benchmark voor al zijn rondes. Consequentie nam het op in zijn laatste battle tegen Surya en won die classic battle. Allebei zijn ze sterk in het naast elkaar zetten van woorden op manieren zoals deze nog nooit zijn gebruikt en blinken ze uit in indirecte disses en steken onder de water. De eerste twee rondes zijn 60 seconde lang en de laatste 90 en pffffff.

Kaascouse vs Challamang

Ook deze battle wordt een gekkehuis. Kaascouse heeft net een classic gehad met Qucee en Challamang heeft zijn ding gedaan vs Shiike. Allebei iets wat onorthodoxe stijlen, de ene is wat aparter dan de ander. Kaascouse zegt pijnlijke personals klaar te hebben liggen voor challamang, als deze op ‘t niveau zijn zoals shiike dan belooft dat veel goeds. Maar ook challamang blijft elke battle verbeteren en ik hoop dat hij deze trend doorzet in deze battle vs Kaascouse.  Challamang zou eigenlijk tegen Triple R battlen maar dit ging helaas niet door en KC zou misschien vs shiike gaan maar toen kwam consequentie op zijn pad maar gelukkig kwam het allemaal goed want deze battle heeft meer potentie dan die andere.

Insayno vs Jeevz

Deze gasten mogen elkaar niet, waar ze vroeger samen tracks maakte en makkelijk door een deur konden is daar enkele jaar later niets meer van over. Twitterbeefs, beschuldigingen over opwachten, in elkaar slaan, wegrennen, bedreigingen, leugens?! roddels en achterklap en vrijwel alles om een battle een battle te maken. Deze battle is al 6 maanden ofzo in de making en de verwachtingen zijn hooggespannen dus ik hoop dat beide partijen dit waar kunnen maken.

 

OR ELSE

 

EZG vs Triple R

Ook deze battle heeft een soort van controverse om zich heen hangen. deze battle zou het vorige event al gebeuren maar toen moest EZG onverwachts toch werken(op zee) en dus was triple R tegenstander loos en vieze fraasie vulde toen EZG z’n spot en samen hadden ze een goeie battle. Dit event waren ze allebei down om te battlen en beschikbaar dus ik ging er vanuit dat ze nu wel deze battle door konden laten gaan. Uiteindelijk is dat ook wel het geval want hij staat op de flyer maar het had wat meer voeten in de aarde dan nodig was maar EZG zal daar wel bars over hebben.  dit is een battle met veel potentie, van allebei is hun delivery goed in orde dus de winnaar zal tekstueel de ander moeten overklassen.

Terry vs 7even

Deze battle hadden ze onderling geregeld en ik was er down mee dus hij staat op de flyer. dit wordt 7even z’n eerste officiële solo battle na z’n 2vs2 en iets wat lauw ontvangen spaz out. Terry heeft potentie laten zien in het verleden maar z’n slechte voorbereiding hebben en telkens net niet genekt dus ik hoop dat hij dit maal meer tijd steekt in het oefenen van zijn performance. En ik hoop ook dat hun tweets naar elkaar geen indicatie zijn van het niveau.

Il Duce vs Hunter

Dit is een soort van grudge match en de terugkeer van Il Duce, de laatste keer dat hij op de flyer stond was vs just-b en ongeveer een jaar geleden. Toen ging hij op een bender en dit wordt z’n terugkeer in de league. en Hunter heeft em een soort van uitgedaagd en de gemoederen liepen hoog op na wat heen en weer gepraat op FB.  Ze wonen in dezelfde buurt(volgens mij) en kennen elkaar via HHN en weten volgens mij stiekem wel veel van elkaar. Ik hoop dus ook op een battle vol bijtende personals over van alles en nog wat.

Raffaarlijk vs Mennis

Goddamn! Dit is een van de potentiële battle van de dag kandidaten. Raffaarlijk heeft net een van zn beste performances neergezet vs Foo en Mennis had in zijn eerste battle al meer buzz gemaakt dan sommige MC’s in de league doen in 5+. Daarna nam hij het op tegen een homie van Raffa,  Darro en ook deze battle won hij en z’n buzz bleef groeien. Maar het werd het voor league mc’s minder interessant om tegen em te battlen omdat hij in staat was je helemaal te ontmantelen terwijl hij relatief weinig ‘views’ pakte. Sniggy durfde het wel aan en in die battle was de perfomance van mennis iets wat lacking. Dus nu is hij gebrand om tegen raffaarlijk te laten zien wat hij kan. Classic in de making.

Ingewikkeld vs Sniggy

Allebei deze dudes wilde nog een battle meepikken voordat het Punchout toernooi begint dus was het logisch om ze tegen elkaar te zetten. Ingewikkeld won 100 euro in zijn battle vs BB maar maakte alles behalve indruk. Sniggy nam het op tegen Mennis en het kwam tot een OT waar hij verloor met een 3-2 beslissing.  Maar in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor succes en vice versa dus het is spannend om te zien wie de winst haalt deze battle.

Sheisty Safman vs Lo-Bo

Een van de twee tryouts van de dag en deze battle heeft potentie om beter te zijn dan enkele league battles. allebei deze dudes zijn vaardige mc’s, Lobo heeft al enkele straatbattles en freestyle toernooien gedaan en ik heb safman eens met een fles hennesy op zien performen, allebei dus genoeg ervaring om onder druk te presteren. Safman kennen jullie misschien als diegene die Qucee z’n OT ronde verstoorde in zijn battle met em0 en Lo-Bo heeft een keer een impromptu battle gedaan die nooit online is gekomen.

Ogie vs C-uperman

De tweede try out van de dag tussen de homie van qucee, Ogie, uit Spijkenisse en C-uperman uit Vlaardingen.

Frans vs Akra

De enige rode kaart battle van de dag en voor beide mc´s de tweede maal dat ze een rode kaart battle doen maar laat dat je niet afschrikken de battle te checken. Allebei deze dudes hebben een eigen stijl en hilarisch op hun eigen manier.

En dat waren alle rapbattles. hopelijk hebben jullie nu iets meer inzicht gekregen in de battles en als jullie nog vragen hebben stel ze hieronder bij de comments of stuur me een tweet www.twitter.com/jordyvision.

Als je nog geen kaartje heb kan je het hier halen:

https://v1.paylogic.nl/frontoffice/?command=paymentMenu&merchantModuleID=53245

En hopelijk tot zondag 22 januari.

peace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *