R.I.P Eyedea

RIP Eyedea

9-11-1981 – 16-10-2010

 

 

Crash Course Twitter Mentioning!

aight so yo,

Dit is een artikel voor iedereen die twitter gebruikt om zijn of haar volgers te wijzen op hetgeen wat hij of zij leuk vind. Naar mijn mening een essentieel onderdeel van twitter, of je nou je volgers deelgenoot maak van dope aanbieding bij een webshop, een artikel van je favoriete schrijver of een nieuw nummer van een artiest. In principe is deze handeling heel makkelijk maar ik zie het te vaak nog fout gaat en daarom dit korte artikel/blog.

Vaak zie ik mensen tweeten zoals dit:

‘@lilswagmoney z’n nieuwe track is keihard. check het uit op www.ymcmb.geocities.org/doekoepokoe’

En gelijk het eerste teken is al fout. de @,  als je deze tweet eruit stuurt zien alleen maar de mensen die zowel jou als @lilswagmoney volgen de tweet en dat zijn niet de mensen die je wilt bereiken(het is niet de primaire doelgroep, omdat deze mensen de informatie al hebben gezien). De bedoeling van zo’n tweet(naar mijn mening) is om mensen die nog niet kennis hebben genomen van zijn nieuwe nummer attent erop te maken.

Ik wil niet ongefundeerd met cijfers gaan strooien maar stel je hebt 300 volgers en 10 daarvan volgen @lilswagmoney dan zien slechts die 10 mensen je tweet en gaan dus 290 potentiele fans/views/plays verloren .De correcte manier is(bijvoorbeeld):

‘Check het nieuwe nummer uit van @lilswagmoney op www.ymcmb.geocities.org/doekoepokoe’

De zin is iets anders geformuleerd maar je bereikt er meer mensen mee, tenminste 300, dan is de vraag of al je 300 volgers je tweet lezen en of mensen het ook daadwerkelijk gaan checken maar dat is een onderwerp voor latere blogs/artikels.

peace,