De UFC 218 Pay Per View preview

Aight so yo,

Aankomende zaterdagnacht is er UFC 218 en het is een gruwelijk event. Een featherweight titelgevecht, twee gigantische heavyweight slopers, de potentiële flyweight title contender, de titel ‘meest geweldadige man’ die voor het oprapen ligt EN een top 10 gevecht tussen twee strawweight dames. Vijf gevechten om je vingers bij af te likken en ik neem ze graag onder de loep.

Woman’s Straweight Fight: #5 Tecia ‘The Tiny Tornado’ Torres vs #6 Michelle ‘The Karate Hottie’ Waterson

De nummer vijf van de wereld neemt het op tegen de nummer zes. Torres haar bijnaam is ‘the tiny tornado’ omdat ze zichzelf een wervelwind vind van stoten en trappen. Ze heeft een achtergrond in taekwondo allen is ze niet echt finisher en wint de meest partijen door actief te blijven en het innemen van dominante posities. Haar laatste gevecht was haar eerste finish sinds ze een professioneel vechter is geworden, sinds 2012.

Haar tegenstander op UFC 218 heeft wel een neusje voor de finish. Waterson heeft met 3 KO’s en 10 submissions toch een imposanter CV. Deze voormalig kampioen in Invicta FC kwam met veel hype over naar de UFC. Waar ze na twee rear naked choke finishes werd ze klaargestoomd voor een titleshot. Toen liep ze tegen een hoge trap aan van de huidige kampioen Rose Namajunas en werd ze uitgechoked.

View post on imgur.com

Voor beide dames staat er veel op het spel. Tecia heeft ook van Rose verloren maar als ze deze partij wint positioneert ze zichzelf voor een potentiële tweede kans tegen Rose. Voor Waterson ligt een titelgevecht nog niet per se in de toekomst maar als ze deze pot verliest dan gaat ze daar waarschijnlijk ook niet meer komen.

Ik denk dat Tecia Torres actiever is in het staande werk en op de grond dominant genoeg is om te ontsnappen uit de posities waar Waterson kan aanvallen en dat The Tiny Tornado raast naar een dominante overwinning via decision.

Lightweight fight: #3 Eddie ‘The underground king’ Alvarez vs #5 Justin ‘the highlight’ Gaethje

Als je Eddie Alvarez alleen maar kent van zijn wrestle heavy gevechten tegen Pettis, Melendez en hoe hij als bokszak stond voor McGregor dan mis je een van de meest gelauwerde action fighters in de sport. Zijn laatste partij tegen Dustin Poirier was een herinnering aan iedereen die vergeten was wat hij kon. Hij kreeg een lading klappen over zich heen maar bleef staan, bijtte op zijn bitje en gooide alles wat los en vast zat terug en de partij eindigde helaas op een illegale knie. Maar Alvarez is altijd in it to win it.

Afbeeldingsresultaat voor eddie alvarez blood

Dat moet hij ook zeker brengen tegen Gaethje, deze ongeslagen vechter leeft volgens de code ‘live by the sword, die by the sword’ hij is op dit moment 18-0 met 15 KO overwinningen. Hij heeft een worstelachtergrond in zijn zak zitten waar menig MMA vechter jaloers op is en een lowkick waar menig K1-fan nostalgisch van wordt. Hij zou iedereen naar de grond kunnen werken maar hij kiest ervoor om zijn bijnaam ‘the highlight’ eer aan te doen!

Daarom is dit zo’n ongelooflijk sick gevecht. Een gevecht waar de onderzoekers naar CTE van zitten te watertanden, eentje waar Dana White zijn chequeboek voor trekt en eentje waar de jiu jitsu fanaten een rookpauze voor inlassen… een echte slobberknocker!

Het is voor allebei deze vechters geen gevecht als er niet een bloedneus wordt geslagen, er een knockdown is en ze op wankelende benen staan en ik denk dat Justin net even iets duurzamer is en Eddie er in de tweede ronde uit slaat met een TKO

Flyweight fight: #2 Henry ‘the messenger’ Cejudo vs #4 Sergio ‘The Phenom’ Pettis

De winnaar van deze pot mag het waarschijnlijk opnemen tegen de regerende kampioen DJ, voor Cejudo zou het zijn tweede poging zijn en voor Pettis zijn eerste. De inzet is dus hoog!

Ze zouden het al eens eerder tegen elkaar opnemen maar een blessure gooide toen roet in het eten. In de tussentijd heeft Sergio Pettis ervaring opgedaan in een vijf ronde gevecht tegen Moreno die hij overtuigend won en liet Cejudo zien dat zijn striking net zo dodelijk kan worden als zijn olympisch niveau worstelen met een KO win over Wilson Reis.

Dit is gewoon een gevecht op hoogniveau zoals de nummers 2 en 4 al aanduiden en hoe lichter de vechters hoe vaardiger ze over het algemeen zijn. Dit wordt ook weer een snel schaakspel tussen striking, grapplen en alle fases daartussen en ik denk dat Cejudo daar net even iets beter in is. Cejudo via decision

Heavyweight fight: #4 Francis ‘The predator’ Ngannou vs #1 Alistair ‘the reem’ Overeem

Fan zijn van Alistair Overeem is een zware taak. Hij is een van de meest gedecoreerde en meest vaardige vechters ooit in zijn gewichtsklasse. Top niveau kickboksen, underrated grapplen, vrijwel onmogelijk om naar de grond te werken en een haast dodelijke guilotine choke. Maar toch hou ik altijd mijn hart vast als hij vecht. Partijen als die tegen Bigfoot Silva en Travis Browne staan nog op mijn netvlies, partijen die hij 99% aan het winnen was, totdat hij op de grond lag met de scheidsrechter ertussen. Sinds die partijen is hij echter 6-1 gegaan met als enige verlies tegen de kampioen Miocic, een gevecht die hij had kunnen winnen.

Overeem miocic guillotine
Als hij hier voor Ground and Pound

Maar toch is er altijd dat gevoel in het achterhoofd dat er maar 1 klap goed hoeft te landen… de derde ronde tegen Werdum bijvoorbeeld was weer nagelbijtend  spannend voor de Overeem fan. Maar mocht hij hier winnend uitkomen dan zijn het er drie op een rij en is het tijd voor een tweede titelgevecht.

In zijn weg staat Francis Ngannou een monster talent, een atletisch fenomeen en een inspirerend verhaal. Vier jaar geleden wist hij nog niet eens wat MMA was. Hij groeide op in Kameroen, werkte op het land en in de steengroeve en is via Frankrijk uiteindelijk terecht gekomen in de VS en nu woont en traint hij in Las Vegas.

Natuurlijk heeft hij nog tegen niemand van enig formaat gevochten, zijn laatste overwinning was over Andrei Arlovksi, en hij was de vierde op rij die hem finishde. Maar toch, in zijn partij daarvoor pakte hij een staande kimura en werkte hij Anthony Hamilton naar de grond zonder enige moeite puur en alleen op techniek. Hij is een spons qua techniek en hij kan ongelooflijk hard slaan en schoppen en soms is dat alles dat je nodig hebt.

Mijn hart hoopt op Overeem, de cynicus in me hoopt op Overeem omdat de UFC zo duidelijk Ngannou aan het hypen is (en terecht btw) maar het verstand zegt toch dat Ngannou Overeem een stoot geeft waar hij niet van kan herstellen. Maar die mogelijkheden hadden Mark Hunt, Roy Nelson en Junior Dos Santos ook en daar wist Overeem ook van te winnen… dus fokkit. Letsgizzo Overeem via TKO!

Featherweight title fight: De champ Max ‘Blessed’ Holloway vs #1 José Aldo Junior

De featherweight GOAT neemt het op tegen de laatste kerel die hem verslagen heeft. Eigenlijk zou Frankie Edgar het opnemen tegen Holloway maar vanwege een blessure gaat die partij niet door. Gelukkig was Aldo al aan het trainen voor zijn eerste 3 ronde gevecht sinds 2009 tegen Ricardo Lamas en hij was dus in shape en ready to fight. En daarom krijgen we een rematch van de partij van UFC 212 toen Holloway Aldo tko sloeg in de derde ronde.

Sinds begin 2014 heeft Holloway 11 keer gevochten en 11 keer gewonnen.Maar pas toen hij 9 op een rij had gewonnen kreeg hij de kans om te vechten voor een interim titel. Hij won overtuigend van een uitgehongerde Antony Pettis en in juni van dit jaar nam hij het op tegen Aldo en verenigde hij de featherweight titel.

In hun laatste gevecht was Aldo aan het winnen totdat hij opeens in de derde ronde geen adem meer had en Holloway zich besefte dat hij zich niets hoefde aan te trekken van de klappen van Aldo en na een 1-2 en een 1-2 lag Aldo op zijn rug en Holloway sprong erop en Aldo bewoog op de automatische piloot en wist de finish nog een minuut of wat uit te stellen maar het kwaad was geschied. De jonge Hawaiiaan was kampioen.

Dit gevecht komt te vroeg. Ik had liever Aldo gewoon zijn weg terug naar de top zien vechten en dat Holloway zijn titel zou verdedigen tegen Edgar. Ik snap wel waarom Aldo de titleshot heeft gekregen boven een Swanson of een Ortega maar toch. Stel Aldo wint.. doen ze dan een trilogie gevecht? Of stel Aldo verliest dan gaat hij echt geen titleshot meer krijgen zolang Holloway aan de top staat.

Achteraf het eerste gevecht gaf Aldo toe geblesseerd te zijn aan zijn benen waardoor het grapplen en zijn gepatenteerde legkicks niet uit de verf kwamen… maar dat is natuurlijk achteraf. Nu roept hij dat hij helemaal 100% is en ik hoop het want hij is een ongelooflijke vechter. Maar het is wat het is en ik denk toch dat the king zijn titel verdedigd. Holloway via tko in de vierde ronde

Al met al dus een hele rits gewelddadige mooie partijen op een rijtje. UFC 218 is via Fox Sports 4 te bekijken op de Nederlandse televisie en het begint om zondagochtend 4:00

De UFC 218 prelims preview

Aight so yo,

Aankomend weekend is er weer een monster UFC event, UFC 218. Nederlander Alistair Overeem neemt het op tegen de Francis Ngannou uit Kamaroen, de titel voor meest gewelddadige mens op aarde staat op het spel in een gevecht tussen Eddie Alvarez en Justin Gaethje en de featherweight titel krijgt een rematch tussen Aldo en Hollaway.

Maar voordat het PPV spectakel van start gaat is er nog een fox sports gedeelte en ook daar staan er vier hele gruwelijke gevechten op het menu.

Woman’s strawweight fight: Felice ‘Lil Bulldog’ Herrig vs Corney ‘Cast Iron’ Casey

Felice Herrig heeft eindelijk haar vorm te pakken. Na haar verlies tegen Paige van Zant heeft ze een sportpsycholoog in arm genomen. De resultaten spreken voor zichzelf want in haar laatste drie gevechten maakt ze eindelijk haar potentie waar. Herrig was altijd een oké vechter.. rond de top 10-15 van de divisie maar nu is haar grapplen op het niveau van haar staande werk en houdt haar cardio het drie rondes vol. Tegen Van Zant hield haar lichaam het na éen ronde vechten het voor gezien maar in haar laatste pot tegen Justine Kish wist ze tot diep in de derde ronde haar tegenstander dusdanig ongemakkelijk te maken.

Corney Casey wist in haar laatste gevecht de hype train te stoppen omtrent Jessica Aguilar. Ze is weer terug na een kleine schermutseling met de atletische commissie van Texas, waar ze ten onrechte beschuldigd werd van doping. Echt onterecht, dus niet Jon Jones or Yoel Romera ‘onterecht’.

Met Rose Namajunas als nieuwe kampioen van de divisie ligt er voor iedere meid die een goede winstreak kan opbouwen een kans. Niet dat de winnaar van dit gevecht gelijk een shot krijgt maar de divisie is helemaal open voor nieuw bloed in de top 5. Ik denk dat Felice Herrig de winst pakt via een decision.

Lightweight fight: David Teymur vs Drakkar Klose

David Teymur is een Zweedse vechter die excelleert in het staande werk. In zijn laatste pot nam hij het op tegen de onorthodoxe striker Lando Vannata en kwam als winnaar uit de bus. In dit gevecht liet hij niet alleen zijn kickboks talent zien maar ook zijn steeds ontwikkelende grappling game met een paar goed getimede takedowns.

Zijn tegenstander van aankomende zaterdagavond is de Amerikaan Drakkar Klose. Zover ik weet is hij de typische ‘wrestle-boxer’ combinatie die zo ontzettend effectief is gebleken in het verleden. Zijn laatste partij was tegen de Britse Marc Diakiese toen er best wel wat hype achter hem zat. Die partij heeft hij met een split decision gewonnen en liet een paar gruwelijke leg kicks zien waarmee hij in ronde 1 al de partij naar zich toe wist te trekken.

De Zweed zal het staand proberen te houden en de Amerikaan zal daar mee instemmen totdat hij merkt dat hij het op de voeten niet zal kunnen winnen. Dan wordt het een strijd om de takedown, kan Klose de afstand closen en Teymur naar de grond werken en houden of houdt de Zweed afstand en geeft hij hem drie rondes lang jabs en leg kicks.. Ik denk dat het precies zo uitpakt. David Teymur via Decision

Welterweight fight: Alex ‘Cowboy’ Oliveira en Yancy Medeiros

Deze twee vechters hebben een enorme wisselvallige carrière tot nu toe. In het ene gevecht ziet Cowboy eruit alsof hij de top 5 problemen kan geven en de andere keer mist hij zijn gewicht en haalt de toorn van het publiek over zich heen met zijn gedrag. Het is een inspirerend verhaal, een jongen die van letterlijk niets komt, verslaafd was en zijn passie vind in het bereiden van stieren en mma-vechten en uiteindelijk zijn familie uit de brand helpt.

Yancy Medeiros vocht eerst een gewichtsklasse lager waar hij een mid-tier action fighter was. Net niet in de top 15 maar al zijn partijen waren must see TV maar hij had altijd problemen met het behalen van zijn gewicht en zag eruit alsof zijn ziel niet meer in het lichaam was tijdens het inwegen. Tegenwoordig vecht hij een gewichtsklasse hoger, op 170 en daar is hij 2-0 met 2 finishes.

View post on imgur.com

In hoeverre deze twee richting de top 15 gaan dat valt niet te voorspellen maar dit is wel een gevecht dat vuurwerk garandeert. Alleen heeft Oliveira laten zien in zijn laatste partij echte KO power te bezitten, niveautje ‘ga daar maar liggen met je gezicht op de vloer’ en Medeiros is daar om geraakt te worden. Maar dit is wel puntje van je stoel-werk zolang het duurt. Alex ‘Cowboy’ Oliveira met KO in de tweede ronde

Lightweight fight: Charles ‘Da Bronx’ Oliveira vs Paul ‘The Irish Dragon’ Felder

Oliveira is een frustrerende vechter om fan van te zijn. Zijn MMA-grappling is van het hoogste niveau, hij is niet bang om vanaf zijn rug te vechten dus hij gooit de meest gekke flying kicks and knees. Alleen hij is een 155 vechter die zichzelf verhongerd naar 145 en het met regelmaat NIET haalt. In zijn laatste partij won hij van voormalig Bellator kampioen Will Brooks met een imposante choke en in plaats van te beseffen dat hij hoort te vechten op 155 waar zijn lichaam gewoon goed functioneert wilt hij weer naar beneden.

Gelukkig luistert de UFC niet naar hun atleten en in dit geval is dat positief want deze partij gaat beslecht worden op lightweight. Hij neemt het op tegen Paul Felder, een goede muay thai striker die in zijn laatste partijen de rust heeft gevonden. Waar hij bijvoorbeeld tijdens zijn partij tegen Barboza elke klap die hij ontving terug wilde geven en zichtbaar gefrustreerd werd als het niet lukte is hij tegenwoordig rustiger en kiest hij zijn strikes goed uit. Hij is enorm creatief met het opzetten en het gooien van ellebogen en zo heeft hij ook zijn laatste twee partijen gewonnen.

Het eeuwenoude UFC cliché van striker vs grappler is nu ook weer aan de orde. Als Oliviera het naar de grond kan krijgen, en hij is gek genoeg om guard te springen dan is de vraag of Felder alles op een rijtje heeft qua defensie. En blijft het staand dan kan Felder zijn gameplan uitoefenen. Ik vind Felder een toffe vechter alleen denk ik toch dat Oliveira er tijdens een scramble toch een of andere submission uit zijn hoge hoed tovert. Charles ‘Da Bronx’ Oliveira via submission

Al met al dus een hele rits gewelddadige mooie partijen op een rijtje en een goede opwarmer voordat het PPV gedeelte van UFC 218 losbreekt! UFC 218 is via Fox Sports 4 te bekijken op de nederlandse televisie en het begint om zondagochtend 4:00